Het belang van het bos

We hechten veel waarde aan het bos en wat het ons te bieden heeft. Maar waarderen we het genoeg? Verzorgen we het zoals het hoort? Met alle bomen en planten in het bos, moeten we voorzichtig zijn met hoe we het behandelen. We kunnen niet zorgen voor wat we niet erkennen.

De bossen zijn belangrijk omdat ze ons voorzien van dingen die we nodig hebben om te overleven. Deze dingen omvatten zuurstof, voedsel, onderdak, water, medicijnen en vele andere materialen.

Ze zijn ook de thuisbasis van vele andere levende wezens zoals bomen, planten en dieren. Maar omdat mensen in een alarmerend tempo bossen zijn gaan kappen om waardevolle hulpbronnen voor zichzelf te krijgen, wordt het bos vernietigd. Dit zal in de toekomst een negatieve impact hebben op onze wereld als het in dit tempo blijft gebeuren.

De bossen hebben sinds het begin der tijden een grote rol gespeeld bij alles wat er is gebeurd. Bossen houden de planeet in evenwicht door de temperatuur te regelen en koolstofdioxide uit de lucht op te nemen. Bossen produceren ook zuurstof die nodig is om al het leven op aarde te laten bestaan.

Plaats een reactie