Hoe maak je jouw tuin groener?

Wil je graag een groene tuin, maar weet je niet goed hoe je dat aan moet pakken? Geen zorgen, wij helpen je hierbij. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je jouw tuin omtovert tot een paradijsje. Zo wordt het maken van een tuin wel heel erg gemakkelijk.

Houd rekening met de afmetingen van je tuin

In de eerste plaats dien je rekening te houden met de afmetingen van jouw tuin. Een kleine tuin vraagt namelijk om een andere aanpak dan een grote tuin. Heb je een kleine tuin? Dan is het belangrijk dat je slim plant. Kies bijvoorbeeld voor hangende planten, zodat er toch wat groen in je tuin aanwezig is, zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt.

Wat is de grondsoort van je tuin?

In de tweede plaats dien je te letten op de grondsoort in jouw tuin. Deze is namelijk bepalend voor de soorten planten die je in jouw tuin kunt zetten. Heb je bijvoorbeeld kleigrond? Dan doe je er verstandig aan om planten te kiezen die hier goed mee overweg kunnen, zoals lavendel of rozemarijn.

Let op het waterverbruik

In de derde plaats dient er rekening gehouden te worden met het waterverbruik van de verschillende plantensoorten. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het klimaat in jouw tuin. Vind je het belangrijk dat er weinig water wordt verbruikt? Kies dan voor planten die weinig water nodig hebben, zoals vetplanten of cactussen.

Kies voor bomen die klein zijn

Tot slot is het verstandig om te kiezen voor bomen die niet al te groot zijn. Dit is namelijk beter voor het milieu, omdat er dan minder CO₂ wordt uitgestoten. Bovendien neemt een boom minder ruimte in beslag dan je denkt en zorgt het dus voor meer groen in je tuin. Kleine boompjes, zoals de Japanse Esdoorn of de Weegbree, zijn hier perfect voor.

Al met al is het dus niet zo moeilijk om een groene tuin te krijgen. Met deze tips in je achterhoofd wordt het maken van een prachtige groene tuin dus een fluitje van een cent. Wij wensen je alvast heel veel succes hiermee.

Plaats een reactie