Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een brede term die verwijst naar het vermogen van natuurlijke en menselijke systemen om de natuurlijke en menselijke diensten (bijv. schone lucht en water, voedsel, onderdak) te blijven leveren die nodig zijn om het leven op aarde te ondersteunen op een manier die het vermogen van de mens niet in gevaar brengt. toekomstige generaties om in dezelfde behoeften te voorzien.

Het is belangrijk dat alle levende organismen nadenken over duurzaamheid, want als we niet voor onze planeet zorgen, hebben we geen hulpbronnen voor onszelf of voor onze toekomstige kinderen.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om te helpen, zoals het recyclen en vervangen van je gloeilampen, maar je weet pas hoeveel impact ze hebben als je goed voor jezelf zorgt. Bossen zijn belangrijk omdat ze ons zuurstof en beschutting bieden voor veel verschillende planten en dieren die we nodig hebben om te overleven. Als we niet goed voor onze bossen zorgen, wordt de wereld heter en minder duurzaam voor ons allemaal. We hebben de neiging om aan duurzaamheid te denken als we aan de toekomst denken, maar het treft nu al kinderen die misschien niet genoeg voedsel of schoon water hebben.

Bamboe is een van de meest duurzame planten op aarde. Het is snelgroeiend en kan in bijna elk klimaat groeien, dus het is een uitstekende keuze om over de hele wereld te planten. Het kan worden gebruikt om auto-onderdelen, papier, kleding en zelfs voedsel te maken (bron: Bamboebaas.nl). De Moso Bamboo is vooral belangrijk omdat hij meer zuurstof produceert dan welke andere bamboeplant dan ook!

Plaats een reactie